Tandemugrás és az időjárás

máj 26, 2023 | Tandemugrás árak

Téged már semmi sem tántoríthat el a tandemugrástól? Szuper, de ugye tudod azt is, hogy az időjárás szeszélyeivel is számolni kell? Mutatjuk, mit érdemes tudnod!

Amikor elérkezik a tandemugrás napja, a nap, amire már régóta készültél, valószínűleg izgatottan fogsz toporogni a reptéren. Ám míg Te sokadik alkalommal is elképzeled, milyen lesz, mi még rengeteg dolgot ellenőrzünk a biztonságod érdekében. Különösen fontos, hogy meggyőződjünk arról, hogy az időjárás is velünk van, és ebből a szempontból a szél az, amire igazán figyelnünk kell.

Aki egy repülőt több ezer méteres magasságba visz fel, annak bizony tisztában kell lennie az aktuális időjárási viszonyokkal, ha pedig a repülés célja a tandemugrás, még inkább körültekintőnek kell lenni. Elsőként a landolási zóna közelében kell mérni a felszíni szeleket, ennek eredményéből már le lehet vonni a következtetést, hogy mi várható odafent.

A levegő sűrűségét számtalan tényező befolyásolja, köztük a hőmérséklet és a páratartalom, mindez pedig információval szolgál a tandempilóta számára, hogyan irányítson, mikor nyissa az ernyőt. Vagyis a biztonságon túl más magyarázata is van a gondos előkészületeknek, és mind-mind azért van, hogy az ugrás szuper legyen.

Bár a legtöbb esetben vannak figyelmeztető jelei annak, hogy cudarra vált az idő, olykor elképesztően gyorsan megy végbe a változás. Ezért van az, hogy bár nagyon ritka, akár még az ugrás előtt néhány perccel is visszavonulót fújhat a pilóta. Ha el kell tolni egy kicsit az ugrás időpontját, az persze csalódást keltő lehet, de egy tandempilóta nem ugrik bármi áron, a legfontosabb a biztonság.

Talán az eső is veszélyesnek látszódhat, valójában akkor, ha csak szemerkél egy kicsit és egyébként szélcsendes az idő, az abszolút nem befolyásolja a biztonságot. Az élményt viszont annál inkább, mert a sebességből adódóan bizony igencsak tudják bizsergetni az ember arcát az esőcseppek. Az ideális tehát a száraz, napos idő, amikor szélnek nyoma sincs.

Nézz szét nálunk, ismerkedj meg a csomagokkal és a tandemugrás árakkal, mi pedig reméljük, hogy amikor megérkezel hozzánk, olyan lesz az időjárás, ahogy az a nagykönyvben meg van írva!

FOGLALÁS MENETE:

Ha szeretnél időpontot egyeztetni tandemugrásra, akkor hívd a +36 70 608 7373-as telefonszámot. Elérhetőek vagyunk minden nap 8.00-20.00 óráig.

Foglaláshoz szükséges adatok:

Az ugró neve, életkora, magassága, testsúlya.
Több ugró esetén, természetesen mindenki adataira szükség van.
Kapcsolattartó személy neve, telefonszáma.
Milyen típusú ugrást szeretne (felvétel nélküli,kézikamerás,kézi+külső kamerás)
A foglalást érdemes minimum két héttel az ugrás tervezett időpontja előtt megtenni!

Alapvető feltételek:

Férfiak esetében 95 kg-ot meg nem haladó testsúly.
Hölgyek esetében 85 kg-ot meg nem haladó testsúly.
15 és 60 év közötti életkor.
megfelelő egészségi állapot
(a kizáró okokról bővebben a részletek menüpontban olvashatsz)

Bezárás
Powered by