Ajándékutalvány

GYIK​

Mi a teendőm, ha érdekel a tandemugrás?
Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén! Megbeszéljük a részleteket, és kitűzünk egy napot, ami megfelel Neked. Az egyeztetett időpontban a reptéren fogunk várni.
Milyen ruhában érkezzek a helyszínre?
A speciális felszerelést mi biztosítjuk, ugróruhát és ugrószemüveget is kapni fogsz. Neked arra érdemes figyelned, hogy egy jól bejáratott sportcipőt viselj, egyébként sportos, kényelmes öltözetet javaslunk, nyáron pedig elég egy rövidnadrág és egy póló.
Rajtam lehet a szemüvegem ugrás közben?
Igen, ilyenkor kifejezetten erre a célra kialakított ugrószemüveget adunk, amit rá tudsz venni a saját szemüvegedre. Ha kontaktlencséd van, az sem probléma.
Van valamilyen korlátja a tandemugrásnak?
Igen, a testsúly maximalizálva van, a felső határ 95 kg.
Van jelentősége az életkoromnak?
Igen, 15 éves kortól lehet ugrani, de ha még nem vagy 18 éves, szülői hozzájárulásra van szükség. A felső korhatár 60 év.
Van valamilyen egészségügyi feltétele a tandemugrásnak?
Vannak olyan betegségek, melyek esetén nem tanácsos ugrani. Ilyen az epilepszia, a szív és érrendszeri betegségek, a csontritkulás, valamint a gerincbetegségek. Orvosi vizsgálatra nincs szükség az ugrás előtt, ezért arra kérünk, hogy őszintén nyilatkozz az egészségi állapotoddal kapcsolatban.
Mikor és hogyan tudom rendezni az anyagiakat?

A tandemugrás vételárát készpénzes fizetéssel lehetséges rendezni az ugrás alkalmával, a felhasználáskor éppen érvényben lévő árakon. Fontos! Csak akkor kell kifizetni, ha ténylegesen megvalósul az ugrás. Amennyiben valamiért nem kerül beváltásra a kupon, utólag nincs semmilyen fizetési kötelezettség!

Mikor tudok ugrani?
A szezon áprilistól novemberig tart, ebben az időszakban bármelyik pénteken, szombaton vagy vasárnap jöhetsz. Hétköznap is van lehetőség ugrani, de ezt csak akkor tudjuk biztosítani, ha legalább 6 fő jelentkezik.
Mikor kell döntenem arról, hogy szeretnék-e felvételt?
A legjobb, ha már az időpont egyeztetésnél el tudod dönteni, mert kézi+külső kamerás videót csak előzetes egyeztetéssel tudunk vállalni. A kamera nélküli és a kézikamerás verzión lehet változtatni utólag, a helyszínen is.
Hányan lehet egyszerre ugrani?
Egy alkalommal 2 fő tud ugrani, ha csak kézikamerás felvételre van szükség. Ha kézi+külső kamerás videót szeretnél, csak egyedül tudsz jönni.
Feljöhet velem kísérő is?
Nem, mert egy speciálisan ejtőernyőzésre átalakított repülőgépet használunk, aminek a fedélzetén csak a tandempárok, illetve a pilóta lehet.
Mennyire biztonságos a tandemugrás?
A tandemernyő, amit használunk, két személyre van tervezve, egy főernyőből és egy tartalékernyőből áll. Tartozik hozzá egy biztosító készülék, ami automatikusan kinyitja a tartalékernyőt egy bizonyos magasságon. A felszerelés hivatalos bevizsgáláson esik át minden évben, ezen felül a tandempilóta minden ugrás előtt ellenőrzi azt. Kiváló állapotú, korszerű amerikai ejtőernyőket és hevederrendszereket alkalmazunk. Tandempilóta csak azokból az ejtőernyős oktatókból válhat, akiknek elegendő tapasztalatuk van a feladathoz. Ez természetesen nálunk sincs másképp, tandempilótáink több, mint 15 éve foglalkoznak tandemugrással hazánkban, komolyabb baleset nélkül. Csapatunk nagy gondot fordít a folyamatos fejlődésre, pilótáink rendszeresen gyakorolnak és képzik magukat, nyáron itthon, télen pedig külföldön.
Érdemes-e enni, inni tandemugrás előtt?
Enni kifejezetten ajánlott, elsősorban valamilyen könnyebb ételt javaslunk. Azért van erre szükség, hogy az ugrást követően ne essen le a vérnyomás, illetve a vércukor szint. Amiatt ne aggódj, hogy felkavarodik a gyomrod, a szabadesést nem olyannak kell elképzelni, mint amilyen például a hullámvasút. Alkoholt nem tanácsos fogyasztani az ugrást megelőző 8 órában.
Milyen lesz a landolás?
Nem lesz kemény, nem kell emiatt aggódnod. Az ugrást megelőző utasfelkészítés során erről is lesz szó, így előre tudni fogod, mire készülj, és hogyan tudsz segíteni a tandempilótának a biztonságos földet érésben. Ernyőinket fékezni és irányítani lehet, vagyis az utolsó pár métert sem úgy kell elképzelni, hogy leestek, hiszen a tandempilóta teljesen lefékezi az ernyőt, vagyis tökéletes biztonságban értek földet.
A szél akadályozhatja a tandemugrást?
A szeles idő nem jelent problémát, mivel az ernyő egy repülő szerkezet. Tandempilótáink kellően képzettek és tapasztaltak ahhoz, hogy tudják, bizonyos időjárási viszonyok között hogyan kell ugrani. Természetesen akkor, ha nagyon erősen fúj a szél, előfordulhat, hogy a pilóta úgy látja jónak, hogy elhalasszátok az ugrást, hiszen első a biztonság!
Nehezen fogok levegőt kapni ugrás közben?
Nem, mert 3500 méteres magasságban még nem olyan ritka a levegő, hogy az akadályozná a normális légzést, és a sebesség sem vált ki ilyen érzést. Ennek ellenére előfordulhat, hogy minimális légszomjat érzel, amikor kiugrotok a gépből, ám ez csak pszichés reakció az adrenalin miatt.
Mire számítsak, ha nem tudok ugrani a megbeszélt időpontban?
Előfordulhat, hogy az időjárás nem kedvez aznap, esetleg Neked jön közbe valami, ilyenkor megbeszélünk egy új időpontot. Arra kérünk, hogyha nem tudsz eljönni az előre egyeztetett időpontban, a lehető leghamarabb keress fel minket, és mi is jelentkezünk, ha adódna valami, amiről beszélnünk kell.
Mi a teendőm, ha ajándékba szánom a tandemugrást?
A legegyszerűbb megoldás, ha ajándékutalványt rendelsz. Nem szükséges előre rendezned az anyagiakat, elég, ha az ugrás napján, a helyszínen intézed a fizetést.
Milyen magasból fogunk ugrani?

4000-4300 méteres magasságból történik az ugrás. 

Hova kell érkeznem a megbeszélt időpontban?

A Székesfehérvár-Börgöndi sportreptér a bázisunk, a helyszínről és annak megközelítéséről bővebben tájékozódhatsz a „Kapcsolat” menüpontban.

Vihetem a saját kamerámat az ugráshoz?
Nem, tiltja a szabályzat, hogy szabadesés közben bármilyen tárgy legyen nálad, a földön viszont bármilyen készülékkel lehet felvételt készíteni.
Mi történik akkor, ha meggondolom magam az utolsó pillanatban?
Természetesen van rá lehetőség, viszont az ugrás árának a felét ebben az esetben is ki kell fizetned, mert ilyenkor már nem tudjuk másnak felajánlani az időpontot, ami anyagi veszteséget jelent nekünk.
Mennyi idővel az ugrás előtt kell megérkeznem a helyszínre?
Az érkezés pontos időpontját fogjuk megadni, amikor egyeztetjük a részleteket. A megbeszéltnél nem kell korábban érkezned, viszont akkor, ha késni fogsz, mindenképpen értesíts minket időben!
Van valamilyen csoportos kedvezmény?
Igen, ha legalább 4-5 főről van szó, egyedi ajánlatot tudunk adni, de ezt külön kell egyeztetni.
FOGLALÁS MENETE:

Ha szeretnél időpontot egyeztetni tandemugrásra, akkor hívd a +36 70 608 7373-as telefonszámot. Elérhetőek vagyunk minden nap 8.00-20.00 óráig.

Foglaláshoz szükséges adatok:

Az ugró neve, életkora, magassága, testsúlya.
Több ugró esetén, természetesen mindenki adataira szükség van.
Kapcsolattartó személy neve, telefonszáma.
Milyen típusú ugrást szeretne (felvétel nélküli,kézikamerás,kézi+külső kamerás)
A foglalást érdemes minimum két héttel az ugrás tervezett időpontja előtt megtenni!

Alapvető feltételek:

Férfiak esetében 95 kg-ot meg nem haladó testsúly.
Hölgyek esetében 85 kg-ot meg nem haladó testsúly.
15 és 60 év közötti életkor.
megfelelő egészségi állapot
(a kizáró okokról bővebben a részletek menüpontban olvashatsz)

Bezárás
Powered by